دعوی ابطال سند مالکیت و نمونه دادخواست آن و مراحل ابطال سند

دعوی ابطال سند مالکیت و نمونه دادخواست آن و مراحل ابطال سند

 

سند مالکیت دفترچه ای است مجلّد و از نوع اسناد رسمی بهادار که مندرجات هر صفحه آن منطبق با مندرجات یکی از ستونهای دفتر املاک است و دارای صفحات یا ستونهایی جهت درج نقل و انتقالات می باشد ، اوراق آن نخ کشی و با مهر مخصوص پلمب گردیده است و در اصطلاح عموم سند منگوله دار نامیده می شود . این سند در قبال اموال غیر منقول به افراد داده می شود .
سند های مالکیت جدید بصورت تک برگی و با ایمنی بالا می باشند و در این سند نقشه ملک و مشخصات کامل مالک و کد رهگیری ملک و دیگر موارد در آن درج شده است .
از دیدگاه وکیل متخصص امور ملکی ابطال سند مالکیت البته لازم است بدانید آنچه به عنوان سند رسمی دراختیار مالکین می باشد فقط حکایت از مالکیت دارد و گاهی ممکن است به حکم دادگاه یا به دلیل دیگر مالکیت سلب شده و مراتب در اداره ثبت اسناد و املاک محل در دفتر املاک قید گردیده باشد ، در اینصورت این دفترچه فاقد هرگونه ارزش است .
مصلحت اجتماع در حفظ نظم عمومی است و اسناد رسمی و مالکیت بارزترین نمونه های نظم عمومی هستند که بی اعتنایی به آنها منجر به بی ثباتی در نظم معاملات خواهد شد . در هر حال این اعتبار مطلق نمانده و بنا به جهاتی توسط قانونگذار این اسناد باطل و پس از احراز بطلان توسط مراجع مربوطه از جمله دادگاه دستور ابطال سند یا اصلاح ثبت دفتر املاک ، صادر می گردد .
دعوی ابطال سند مالکیت دعوایی است که خواسته آن اعلام بی اثر بودن یک یا چند سند رسمی معین است و ممکن است به علت این باشد که سند مطابق مقررات مربوط به آن صادر نشده باشد (ماده ۷۰ قانون ثبت و ماده ۱۲۸۸ قانون مدنی) از این قبیل است مورد ابطال سند مالکیت معارض و … .
ممکن است بی اعتباری سند به علت بطلان معامله ای باشد که سند حاکی از وقوع آن است ، مانند سند بیع مال مجهول، ممکن است به علت انتفای تعهد موضوع سند رسمی، سند از اعتبار بیفتد مانند پرداخت وجه سند (ماده ۱۲۹۲ قانون مدنی و بند چهارم ما ده ۱۳ آیین دادرسی مدنی)
لازم به ذکر است در این دعوی ارسال دادخواست به مرجع ذی صلاح از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضائی صورت می گیرد ، فلذا جهت تقدیم دادخواست به همراه مدارک مربوطه و کارت عابر بانک ( جهت پرداخت هزینه دادرسی ) به این دفاتر مراجعه نمائید .