قرارداد طراحی سایت وردپرس
نکات قرارداد طراحی سایت وردپرس جوملا و php و .net به بیان وکیل اکبر فتح اللهی
وکالت انلاین :راهاندازی وبسایتی مناسب، یکی از نخستین گزینههای کسبوکارهای نوپا برای معرفی خدماتشان بهشمار میرود. بسیاری از افراد برای جستوجوی کالاها و خدمات موردنیاز خود، نخست به اینترنت مراجعه میکنند. ازاینرو، این امر انگیزهای مهم برای صاحبان کسب و کارهاست تا برای طراحی و راهاندازی یک وبسایت جذاب اقدام کنند. بهطور معمول، برای طراحی وب سایت، میان کارفرما و تیم طراحی، قراردادی موسوم به «قرارداد طراحی وب سایت» منعقد میشود که شرایط و تعهدات دو طرف را شرح میدهد. در این مقاله شما را با اهمیت قرارداد طراحی وب سایت و ویژگیهای مشترک آن با سایر قراردادها که لازمه ان مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری است را و همچنین نکات و دانستنیهای مهم قبل از انعقاد قرارداد طراحی وب سایت آشنا خواهیم کرد.مشاوره وکیل برای شما یک تضمین حقوقی مناسب برای اینده خواهد بود تا اگر طراحی بر وفق مراد صورت نگرفت اقدامات لازم حقوقی را بتوان انجام داد .لذا لازم است همیشه شماره مشاوره با وکیل را نزد خود داشته باشید .
اهمیت قرارداد طراحی وب سایت از منظر وکیل دادگستری ومشاور حقوقی
طرفین برای مشخصکردن دقیق مسائلی ازجمله خواستهی طرفین، ویژگیهای دقیق کار (طراحی وب سایت و ویژگیهای آن)، مبلغ و هزینهی لازم برای انجام کار و سایر نکات، باید قراردادی حقوقی میان خود وطرف مقابل منعقد کنند. این قرارداد باید با دقت و براساس نکات حقوقی حاکم بر قرارداد تنظیم شده باشد. این کار از بسیاری از اختلافها و سوءتفاهمها دربارهی اموری ازجمله ویژگیهای فنی وبسایت، وجود یا عدموجود پشتیبانی و مدت آن و زمان دقیق پرداخت هزینهی انجام کار جلوگیری میکند. نمونهی این قراردادها در اینترنت فراوان است؛ اما نکتهی شایانتوجه آن است که این نمونهقراردادها در اغلب موارد، همهی خواستههای دو طرف را پوشش نمیدهند. ازاینرو، توصیه میشود در انعقاد اینگونه قراردادها از مشاورهی تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری در این زمینه بهره بگیریم.
وکیل :ویژگیهای مشترک قرارداد طراحی وب سایت با سایر قراردادهای حقوقی
طرفین قراردادحقوقی : مانند هر قرارداد دیگری، مشخصات طرفین قرارداد، ازجمله اطلاعات شناسایی، اقامتگاه و سِمت افرادی که قرارداد را امضا میکنند، باید بهدقت مشخص شود. برای جلوگیری از اشتباه در این زمینه، مدارک شناساییِ امضاکنندگان مانند کارت ملی، سند سمت باید بهرویت طرف مقابل رسیده و ضمیمهی قرارداد شود.
موضوع و مدت قرارداد: در این بخش، به طراحی وبسایتِ موردنظر و ویژگیهای آن بهطور کلی اشاره میشود. اگر وبسایت ویژگیهای موردنظر زیادی دارد، میتوان در پیوست قرارداد یا زیرِ عنوان دیگری در خودِ قرارداد به این ویژگیها اشاره کرد. مدتزمان انجام کار باید بهطور دقیق مشخص شود. این امر میتواند از اختلافهای مربوط به مدتزمان انجام کار جلوگیری کند و مبدأ محاسبهی خسارتِ تأخیر را نیز معین کند. همچنین مدتزمان انجام کار میتواند در چند مرحلهی معین، برنامهریزی شود.
تعهدات طرفین: در این بخش مشخص میشود که هریک از طرفین چه تعهداتی در قرارداد دارد و این تعهدات درطول چه مدتی باید بهانجام برسد.
مبلغ قرارداد و شرایط پرداخت: درمقابل موضوع قرارداد، باید مشخص شود که هزینهی انجام طراحی وبسایت چقدر است و آیا باید بهصورت یکجا پرداخت شود یا پس از تکمیلِ هر مرحله از فرایند انجام کار، بخشی از این مبلغ پرداخت میشود. همچنین در برخی از قراردادهای طراحی وبسایت پیشبینی میشود که طراح در کسبوکارِ صاحبان کسبوکار شریک شود. در این حالت، هزینهی انجام کار بهصورت درصدی تعیین میشود.
پایان قرارداد و پیشبینی شرایط فسخ قرارداد: در این بخش باید تعیین شود که قرارداد در چه شرایطی فسخ میشود. برای نمونه، درصورت تأخیر ناموجه طراح در طراحی وب سایت یا تأخیر کارفرما در پرداخت هزینههای طراحی وبسایت، میتوان حق فسخ پیشبینی کرد. همینطور در مواردی که شرایط فورس ماژور، برای مدت معینی مانع از انجام کار میشود، پس از مدت مشخصی میتوان برای طرفین حق فسخ درنظر گرفت.
مهمترین نکات در قرارداد طراحی وبسایت از نظر وکیل پایه یک دادگستری
۱. پشتیبانی وب سایت
در غالب موارد، سفارش طراحی سایت، شامل پشتیبانی آن برای مدتی مشخص پس از اتمام کار میشود. در این موارد، بهتر است که قسمتی از پرداخت، همزمان یا پس از اتمام این مرحله انجام پذیرد.
۲. عدم افشای اطلاعات محرمانه کارفرما
متقاضی یا کارفرما میتواند در قرارداد پیشبینی کند که اطلاعاتی که در اختیار طراح سایت یا همکاران وی قرار میدهد، محرمانه بوده و درصورت افشای این اطلاعات، ضمانت اجرایی مشخصی باید تعیین شود. نکتهی مهم در این قرارداد و سایر قراردادها این است که تعهدات باید دارای ضمانت اجرایی باشند. ازاینرو، برای این تعهد نیز باید ضمانت اجرایی متناسب تعیین کرد.
۳. مالکیت فکری
متقاضی یا کارفرما در قرارداد خود باید نسبت به حفظ حقوق مالکیت فکری مربوط به اطلاعاتی که در اختیار طراح قرار میدهد، تأکید کند. همچنین درمورد حقوق مربوط به سایتِ طراحیشده، ازجمله ثبت دامنهی سایت باید در قرارداد تعیین تکلیف شود.
۴. تست و بررسی کار
بهتر است در قرارداد طراحی وبسایت پیشبینی شود که کار طراحی وبسایت درنهایت ازسوی شخصی ثالث که مسلط به امور فنی است، بررسی شود؛ در این صورت، بخشی از پرداخت هم باید متناسب با این مرحله انجام شود.
۵. خسارت تأخیر
چنانچه هریک از طرفین در انجام تعهدات خود ازجمله تحویل کار و پرداخت مبالغ تأخیر داشته باشند، میتوان بهصورت روزانه مبلغی را بهعنوان خسارت پیشبینی کرد تا ضمانت اجرایی برای تأخیر در انجام تعهدات باشد و از این امر پیشگیری کند.دقت داشته باشید تنظیم مورد خسارت تاخیر حتما از وکیل خود بخواهید .
۶. تحویل کار
درصورت تحویل کامل کار و اتمام مدت پشتیبانی، اگر مشکلی در زمینهی عملکرد وبسایت ایجاد شود، آیا طراح میپذیرد که با هزینهای مشخص، ایراد مربوط به طراحی سایت را برطرف کند؟ نکتهی مهم دیگر آن است که تحویل وبسایت باید به چه صورتی باشد؟ آیا کلیهی اسناد فنی و اطلاعات مربوط به وبسایت باید تحویل متقاضی یا کارفرما شود؟
۷. تعیین حدود مسئولیت
بند مهم دیگر قرارداد طراحی سایت، تعیین حدود مسئولیت طرفین است. برای نمونه، طراح تا چه زمانی مسئولیت رفع عیوب و پشتیبانی وبسایت را برعهده دارد؟ چنانچه ایرادِ پیشآمده در عملکرد وبسایت ناشی از قصور متقاضی یا کارفرما باشد، آیا مسئولیت رفع عیوب با هزینهی معینشده در قرارداد همچنان برعهدهی طراح است یا دراینصورت، برطرفکردن عیوب از وظایف طراح نبوده و متقاضی میتواند از طراح تقاضا کند که با هزینهی عادی و نامعین، عیبِ پیشآمده را برطرف کند؟
از مشاورهی تخصصی وکیل دعاوی حقوقی ویا وکیل پایه یک دادگستری بهره بگیرید
آنچه اشاره شد، شماری از نکات و موضوعات مهمی است که در قرارداد حقوقی طراحی وبسایت باید بهدقت بررسی کرد. چنانچه در مقدمه نیز گفتیم، برای تنظیم دقیقتر این قرارداد و جلوگیری از اختلافها و سوءتفاهمهای آتی، توصیه میکنیم که حتما از مشاورهی تخصصی حقوقی و فنی در این زمینه بهره بگیرید و با بررسی همهی جوانب، دقیقترین و جامعترین قرارداد را برای طراحی وب سایت خود امضا کنید.