وکیل خانواده خوب در تهران
دعاوی خانوادگی شامل چه مواردی می شود ؟
زوجین برای طلاق، یا برای مطالبه حقوقی مانند مهریه، نفقه، حضانت، تمکین، اجازه ازدواج مجدد، و … باید به دادگستری مراجعه نمایند، و معمولاً نیز برای این کار از وکیل استفاده میکنند.
در مناسبات بین اعضای خانواده، قانونگذار به منظور حفظ مصالح فردی و اجتماعی مقرراتی را وضع نموده است که موجب پدید آمدن حقوق و تکالیفی برای زوجین شده است. اگر اختلافی بین زن و شوهر در خصوص این حقوق و تکالیف بوجود آید، ایشان باید برای حل اختلاف به دادگستری مراجعه نمایند. مانند آنکه مرد مهریه یا نفقه همسرش را نپردازد.
گاهی نیز اساساً ممکن است اختلافی وجود نداشته باشد ولی به جهت حفظ مصلحت جامعه، مراجعه به دادگستری الزامی است. مانند طلاق یا ازدواج مجدد که به دلیل اثرات اجتماعی آن باید متقاضی به دادگاه مراجعه نماید تا موضوع بررسی شده و سپس اجازه آن صادر شود.
چنین فرایندی با نگاه مثبت و به منظور حفظ اساس خانواده و کمک به رفع اختلافات زناشویی طراحی شده است. لذا طبق قانون حمایت خانواده دادگاههایی تخصصی برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی پیشبینی شده است (ماده ۱)، در آن قاضی مشاور زن حضور دارد (ماده ۲)، مرکز مشاوره خانواده در جوار آن پیشبینی شده است (ماده ۱۶)، و عندالزوم متقاضی از پرداخت هزینههای دادرسی هم معاف شده است (ماده ۵).
شکی نیست که علم حقوق دانشی ارجمند و تخصصی محترم است، و در پروندههای پیچیده و فنی نیاز به استفاده از تجربه و دانش یک وکیل دادگستری لازم است. اما در پروندههای خانوادگی که تقریباً ساده و روشن است، بیشتر جنبه جامعهشناختی مورد نظر است تا فرایند حقوقی. به همین جهت است که رسیدگی در دادگاههای خانواده بدون رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی رسیدگی میشود (ماده ۸ قانون حمایت خانواده). بنابراین مداخله وکیل و پرداخت هزینههای گزاف بابت آن، بیشتر به پیچیدگی موضوع افزوده و مانعی در برابر زوجین تلقی میشود.
در دعاوی خانوادگی، متقاضی میتواند با دریافت راهنمایی از یک شخص مطلع، و تنظیم دادخواست و لایحه دفاعیه توسط او، با هزینهای اندک طرح دعوی نموده و به حقوق قانونی خود دست یابد.
روابط زناشویی و خانوادگی روابطی است که تقریباً همگان یا در آن شرکت دارند یا در آینده شرکت خواهند داشت. طبیعتاً زمانی که این نوع از رابطه میان افراد بوجود آید، وجود اختلال، مشکل، اختلاف، و دعوی نیز در آن محتمل خواهد شد. مشاوره در دعاوی خانوادگی، حتی موقعی که هنوز اتفاق نیفتاده است، موجب تسهیل دفاع و پیش بینی راه حل ها برای تأمین حقوق افراد خواهد شد.
دعاوی خانواده از شایع ترین دعاوی کنونی کشورمان می باشد و با توجه به پیچیدگی و گستردگی قوانین و مقررات حاکم بر این دعاوی و نیز با توجه به تصویب قانون جدید حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱ و با در نظر گرفتن تغییر و تحولات گسترده رخ داده به موجب قانون اخیرالذکر مثل تغییر در ضمانت اجرای کیفری مطالبه مهریه , تغیرات صورت گرفته در خصوص بحث حضانت فرزند و درخواست طلاق توسط زوج یا زوجه , اطلاع و آگاهی از قواعد و احکام مذکور برای پیش برد اهداف و تضمین منافع و جلوگیری از تضییع حقوق، لازم و ضروری است. حتما اشخاص غیر متخصص، از دانش کافی برای طرح این دعاوی یا دفاع در برابر آنها برخوردار نیستند و این جهالت می تواند سبب بروز خسارات جبران ناپذیری شود. لذا در تمامی دعاوی مذکور حضور وکیلی مجرب و کار کشته و آگاه از قوانین و مقررات جدید و با تجربه ی فراوان و متخصص ضروری است و در صورت عدم امکان به کار گرفتن از چنین وکیلی مشاوره با وی بسیار سودمند و مفید خواهد بود.
دعوی مطالبه مهریه شامل چه دعاوی و فرایندی است !
یکی از شایع ترین دعاوی در حوزه حقوق خانواده دعوای مطالبه مهریه توسط زوجه می باشد. به سبب قانون به محض ایجاد عقد نکاح , زوجه مالک مهریه می شود و می تواند حتی روز بعد از انعقاد عقد , مهریه خود را از زوج طلب نماید.
عموما اخذ مهریه خواسته ای می باشد که بعد از جدایی یا در هنگام آن بوسیله زوجه تقاضا می گردد. از آن جایی که مطالبه مهریه تعیین شده دارای شرایطی است , راههای مطالبه آن گوناگون است و بسته به شرایط و اوضاع احوال موجود باید بهترین و مناسب ترین اقدام اتخاذ شود. بنابراین مشاوره با وکیل الزامی به نظر می رسد. همچنین دفاع در برابر دعوای مطالبه مهریه , از جمله ادعای اعسار از پرداخت مهریه و تقاضای تقسیط آن توسط زوج نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است لذا به طرفین چنین دعوایی استفاده از مشاروره و تخصص وکیل مجرب در دعاوی خانواده اکیدا توصیه می گردد.
دعوی طلاق
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگرمی باشد و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان میرود. طلاق معمولاً وقتی اتفاق میافتد که استحکام رابطه زناشویی از بین میرود و میان زوجین ناسازگاری و تنش وجود دارد. با توجه به اینکه طلاق از طرف کدام یک از زوجین تقاضا شود، انواعی دارد.
طلاق از طرف زوج
طلاق از طرف زوجه
از طرف همسرش وکالت در طلاق داشته باشد.
طلاق به صورت توافقی انجام شود
طلاق خلع انجام شود؛ به این توضیح که زن از مسائل مالی خود صرف نظر نموده و مرد در ازای آن طلاق را قبول کند.
یکی از شروط دوازده گانه ضمن عقد نکاح از طرف مرد مورد نقض قرار گیرد.
طلاق توافقی
آمار منتشر شده در خصوص واقعه طلاق و معنادار بودن سن جوانانی که در سنین ۲۹-۲۵ از همسر خود جدا شدهاند و البته بالا بودن آمار طلاق توافقی و به مرز هشدار رسیدن این نوع از طلاق نگرانیهای بیشتری را ایجاد کرده است. این امر نشان میدهد متاسفانه امروزه جامعه ما با زوجهایی سر و کار دارد که ترجیح میدهند با تفاهم و به صورت توافقی به سرعت از یکدیگر جدا گردند .
آن چه که گفته شد تنها موارد مهم و شایع دعاوی خانواده می باشد و دعاوی متعدد دیگری از قبیل مطالبه نفقه فرزند مشترک , مطالبه نفقه اقارب , اثبات نسب , حضانت و ملاقات فرزند و…. در زمره دعاوی مربوط به حقوق خانواده می باشد.
همانطور که از نظر انسانیت هر فردی صرف نظر از نژاد، رنگ و جنس، زبان، مذهب و ملیت عضو خانواده بزرگ بشریت است و حق دارد از یک حداقل حقوق که حقوق بشر نامیده می شود، بهره مند شود خانواده نیز به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی از حمایت برخوردار بوده و دارای حقوق می باشد.
قوانین خانواده قوانینی نیست که بتوان بر خلاف آن توافق کرد، به جز در مواردی که قانون خود اجازه توافق به زن و مرد داده است. به عنوان مثال انتخاب محل اقامتگاه خانواده ممکن است در اختیار زن یا مرد باشد.
مسائل مربوط به مهریه و جهیزیه را باید از خانواده جدا کرد؛ زیرا این مسایل جزو مسایل فرعی محسوب میشوند و به تراضی طرفین بستگی دارد.
در حال حاضر خانوادهها استحکام گذشته را ندارد و این موضوع دلایل اجتماعی بسیاری دارد که مهمترین دلیل سستی خانوادهها، سستی مبانی اخلاقی است
تلفن وکیل معروف خانواده دعوت شده به شبکه ۲ تلویزیون جهت ملاقات در ذیل درج شده است فعلا پذیرایی در دفتر جنوب شهر مقدور است
تلفن جناب وکیل اکبر فتح اللهی ۰۹۱۲۱۴۶۳۲۴۸