وکیل پایه یک دادگستری تهران ومشاوره حقوقی
وکیل پایه یک دادگستری هم می تواند وکیل طلاق با شد هم وکیل خانواده وهم وکیل مهریه وهم وکیل قرارداد
وکیل کسی است که از طرف شخص دیگری اعم از حقوقی یا حقیقی، به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور میشود.
وکالت یکی از مشاغل بسیار محبوب در کشورهای مختلف از جمله ایران است و وکیل پایه یک دادگستری در تمامی کشورها از وجهه اجتماعی بسیار بالای برخوردار بوده و همواره مورد احترام اقشار مختلف مردم است.
به چه کسی وکیل پایه یک دادگستری گفته می شود؟ به بیان جناب وکیل فتح اللهی کارشناس دعوت شده به شبکه ۲ تلویزیون
وکیل پایه یک دادگستری شخصی است که پس از طی دوره تحصیلات دانشگاهی در مقطع لیسانس و یا بالاتر در رشته حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی یا همتراز آن در حوزه علمیه، در آزمون کانون وکلای دادگستری که هر سال یک بار برگزار می شود، در رقابتی سنگین و نفس گیر موفق به کسب معدل و ترازی شده باشد که بتواند در بین رقبای پر شماری که دارد به عنوان کارآموز وکالت پذیرفته شود.
مدت زمان دوره کارآموزی ۱۸ ماه است و پس از آن آزمونی تحت عنوان اختبار بصورت کتبی و مصاحبه علمی شفاهی برگزار می گردد و شخصی که موفق به قبولی در مجموع ۲ آزمون کتبی و شفاهی فوق شود، مجاز به حضور در مراسم تحلیف می گردد که در مراسم مذکور پس از طی تشریفات و اتیان سوگند توسط ایشان، وی به عنوان وکیل دادگستری یا وکیل پایه یک دادگستری نائل می شود.
وکیل طلاق ووکیل خانواده ویا وکیل مهریه همگی وکیل پایه یک دادگستری هستند !
خانواده مانند خانه ای است که زن و شوهر ستون های اصلی آن را تشکیل می دهند و طلاق نابودی کانون گرم و آرام بخش زندگی است که آثار مخربی بر فرد فرد اعضاء خانواده می گذارد.
اگر بخواهیم به طور دقیق تر براتون شرح دهیم باید بگوییم که ، یکی از مهم ترین علتهای وکیل طلاق در جامعه ایران این است که قبل از ازدواج زن و شوهر شناخت مناسبی نسبت به یکدیگر پیدا نکرده اند . به بیانی دیگر خانواده و خود فرد نسبت به ویژگی های شخصیتی و رفتاری و گفتاری شریک آینده زندگی اش آگاهی ندارد.
دلیل دیگر طلاق در جامعه ایران نداشتن تفاهم و عدم توانایی زن و شوهر در گفتگو کردن است. متاسفانه از هر ۱۰ زوج، کمتر از ۳ زوج توانایی گفت وگو کردن به شیوه مناسب را دارند. باید به این مسئله توجه داشت که وقتی نتوان با گفت وگو به حل مسئلهای پرداخت، مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد..
دلیل دیگر طلاق دخالت هایی است که بیشتر از طرف خانواده ها بوجود میاید. متاسفانه بسیاری از زن و شوهرها این اجازه را به خانوادههایشان میدهند که از همان روزهای اول ازدواج در زندگیشان مداخله كنند. علت این دخالت به وابستگی فرد به خانواده اش بر می گردد.
مواردی در مورد وکیل طلاق
۱ ) اولین نوع وکیل طلاق، زمانیست که زن و شوهر بر مساله طلاق توافق داشته باشند و دیگر مایل به ادامه زندگی با هم نباشند. این نوع طلاق به طلاق توافقی معروف است که از اختیارات مرد در طلاق ناشی میشود.
۲ ) نوع دیگروکیل طلاق که اساس تمام قوانین طلاق میباشد طلاق به خواست و اراده مرد است.
۳ ) سومین نوع وکیل طلاق، طلاق از طرف زوجه می باشد ، که این نوع طلاق تنها در صورتی است که زوجه یکی از شروط ضمن عقد را داشته باشد.
وکیل طلاق هم وکیل پایه یک دادگستری است
وکیل طلاق در طلاق توافقی
طلاق توافقی بدین شکل است که مرد و زن پس از اینکه ادامه زندگی مشترک را به صلاح تشخیص ندادند میتوانند با توافق در خصوص مهریه و نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند و سایر مسائل بینشان برای طلاق توافقی اقدام کنند.
وکیل طلاق از سوی مرد
مرد حق طلاق دارد و میتواند در هر زمانی برای طلاق همسر خویش اقدام کند ولی این بدین معنا نیست که حقوق زن ضایع می شود ،بلکه مرد زمانی می تواند زن خویش را طلاق دهد که حقوق مربوط به او را پرداخت کند از قبیل مهریه ، نفقه و ..
وکیل طلاق از سوی زن
۱ ) در مواردی که قانون به زن حق تقاضای طلاق داده است که همان شروط ۱۲ گانه ضمن عقد ازدواج میباشد.
۲ ) در مواردی که زن به صورت شرط ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر وکالت بلاعزل برای اجرای صیغه طلاق گرفته باشد.
وکیل خانواده
در ابتدای امر باید این مطلب را شرح دهیم که از بعد انسانیت هر فردی صرف نظر از اینکه چه نژادی دارد ، زبان گویشش چیست و اعتقاد و مذهبش چیست و عضو کدام ملیت است ، عضو خانواده بزرگ بشریت است و حق دارد از حقوق بشر بهره ببرد. خانواده نیز به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی از حمایت برخوردار بوده و دارای حقوق می باشد.
اختلاف نظر در هر رابطه ای امری طبیعی و بدیهی است . در این زمینه روابط زوجین نیز مستثنی نبوده و هرگونه اختلاف در ایده ها و نگرش های آنان می تواند طبیعی قلمداد شود . روانشناسان عقیده دارند که زندگی زناشویی ، اصولا یک نوع نزاع دوستانه است و اختلاف خلقت بین آن دو ایجاب می کند که با یکدیگر نزاع کنند.
برخی از سوالات رایج در رابطه با وکیل خانواده وطلاق
سوال ۱ ) اگر شوهر با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را با وجود تمکین همسرش به وی ندهد ،
پاسخ وکیل خانواده : مجازاتش برابر قانون از ۳ ماه و ۱ روز تا ۵ ماه حبس است .
سوال ۲ ) آیا هرکسی می تواند قبل ازطرح دعوا در مرجع قضایی حق خود را با ارسال اظهارنامه از دیگری مطالبه کند؟
پاسخ وکیل خانواده : بله می تواند.
سوال ۳ ) پرداخت مهریه تا ۱۱۰ سکه اجباری و درصورت عدم پرداخت حبس دارد ؟
پاسخ وکیل خانواده : بله ، اما مازاد برآن مشروط به اثبات دارایی زوج می باشد.
سوال ۴ ) چنانچه پزشک غیرازموارد مجازاز نظرقانونی ، اقدام به سقط جنین کند ، به چه مجازاتی محکوم خواهد شد ؟
پاسخ وکیل خانواده : به مجازات حبس از ۲ تا ۵ سال محکوم و ملزم به پرداخت دیه جنین خواهد شد.
سوال ۵ ) بیمه حقوقی چیست ؟
پاسخ وکیل خانواده : ضمانتی است که درآن اشخاص حقیقی یاحقوقی ، با بهره مندی ازمساعدت وکلا و حقوقدانان ، حل وفصل مشکلات و دعاوی خود را به متخصصین سپرده و با آرامش خاطر به کسب وفعالیت و روزمره می پردازند.
وکیل خانواده
حوزه اصلی فعالیت وکیل خانواده
می توانیم از طلاق ( اطلاع از روند طلاق ، مدارک ، هزینه ، زمان و آخرین قوانین مربوط به طلاق ) ، نفقه ( درباره نفقه و حقوق مرتبط با آن ) ، مهریه ( مهریه حق زن است ) ، فسخ نکاح ، طلاق توافقی ، ملاقات فرزند ، فرزند خواندگی ، استرداد جهیزیه ، الزام به تمکین ، حضانت فرزندان ، اجرت المثل ، طلاق خلع و مبارات ، شروط ضمن عقد ازدواج و …. نام ببریم.
وکیل پایه یک دادگستری در چه پرونده هایی می تواند قبول وکالت نماید؟
در کشور ما برای وکیل پایه یک دادگستری جهت قبول و انجام وکالت در پرونده های با موضوعات مختلف و متفاوت محدودیت قانونی و انتظامی وجود ندارد و وکیل دادگستری می تواند در هر پرونده ای که به وی ارجاع می شود با هر موضوعی که باشد وکالت نماید.
اما این بدان معنا نیست که هر شخصی که وکیل دادگستری باشد بتواند در تمامی پرونده هایی که به او رجوع میشود بتواند وکالتی حرفه ای و توام با موفقیت انجام دهد، بلکه امروزه به مانند تمامی مشاغل و موضوعات، وکالت نیز کاملا تخصصی و حرفه ای شده است و وکیل پایه یک دادگستری هنگامی می تواند به موفقیت های چشمگیر دست یابد که در موضوع خاصی که هم در آن اطلاعات و تجربه کافی دارد و هم به آن موضوع علاقه مند است وکالت نماید.
وکیل پایه یک دادگستری
از همین روست که امروزه با عناوین تخصصی وکیل پایه یک دادگستری مانند: وکیل ملکی ، وکیل خانواده ، وکیل طلاق ، وکیل شرکت ها بسیار بیشتر از گذشته مواجه می شویم.
لازم به تذکر است که چنانچه نیاز به مشاوره حقوقی دارید و یا برای طرح دعوا یا دفاع از دعاوی طرح شده بر علیه شما یا شرکت شما نیاز به وکیل پایه یک دادگستری داشتید می توانید با تماس با موسسه ما از خدمات وکلای پایه یک دادگستری با تجربه و خبره برخوردار شوید
عقد وکالت با وکیل پایه یک دادگستری خوب چه خصوصیاتی دارد؟
۱) وکالت عقدی است جایز و طرفین عقد وکالت، وکیل و موکل نام دارند.
۲) وکالت ممکن است به طور مطلق و برای تمام امور موکل باشد یا مقید و برای امر یا امور خاصی باشد.
۳) در صورتی که وکالت مطلق باشد، فقط مربوط به اداره کردن اموال موکل خواهد بود.
۴) وکالت باید در مواردی داده شود که خود موکل بتواند آن را بجا آورد، وکیلی هم که انجام کار را عهده دار شده است باید کسی باشد که برای انجام آن کار اهلیت داشته باشد. مثلا شخص مجنون نه می تواند وکالت دهد و نه می تواند وکالت کسی را قبول نماید.
۵) وکیل باید در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موکل خود را مراعات نموده و از کاری که موجب خسارت میشود بپرهیزد.
۶) هر گاه برای انجام یک کاری دو یا چند نفر از وکلا معین شده باشند، هیچ یک از وکلا نمی توانند بدون دخالت سایر وکلا آن کار را انجام دهند، مگر اینکه هر کدام مستقلا وکالت داشته باشند، در این صورت هر کدام می توانند به تنهایی آن کار را انجام دهند.
۷) در صورتی که دو نفر باهم برای انجام کاری وکالت داشته باشند، با فوت یکی از وکلا، وکالت دیگری هم از بین میرود.
۸) شخصی که وکالت در کاری را قبول می کند، نمی تواند برای آن کار به دیگری وکالت دهد، مگر اینکه صریحا یا حسب قرائن، حق توکیل داشته باشد.
۹) اگر وکیلی که وکالت در توکیل نداشته ، انجام امری را که در آن وکالت دارد به شخص ثالثی واگذار کند، هر یک از وکیلی که حق توکیل نداشته و هم شخص ثالث در مقابل موکل نسبت به خساراتی که مسئول شناخته می شوند، مسئولیت دارند.
۱۰) حق الوکاله تابع قرارداد بین طرفین خواهد بود و اگر نسبت به حق الوکاله یا مقدار آن قرارداد نباشد، تابع عرف و عادت است و اگر عرف و عادتی نباشد، وکیل اجرت المثل می گیرد.
وکالت به چه روشهایی منحل می گردد؟
عقد وکالت به مجرد وقوع هر یک از شرایط زیر منحل می گردد:
۱- به عزل موکل
۲- به استعفای وکیل
۳- با فوت یا به جنون وکیل یا موکل
۴- از بین رفتن موضوع وکالت
۵- پایان یافتن مدت وکالت
۶- خود موکل مورد وکالت را انجام دهد
۷- موکل مورد وکالت را بفروشد یا هبه کند
موکل می تواند هر زمانی که بخواهد وکیل خود را عزل نماید، مگر اینکه اعطای وکالت و یا عدم عزل در ضمن عقد لازم دیگری شرط شده باشد. وکیل نیز می تواند در هر زمانی، از وکالت استعفا دهد
اکبر فتح اللهی
وکیل پایه یک دادگستری
دعووت شده به شبکه ۲ سیما