وکیل خانواده وتنظیم لایحه تمکین
گاهی اوقات سوال می شود که نقش وکیل خانواده در تنظیم لایحه تمکین ویا مطالبه نفقه چیست ؟ایا وکیل می تواند نقش موثری در احقاق حق همسر بازی کند یا خیر ؟ایا وکیل پایه یک دادگستری روش اصولی تنظیم لایحه را نمی داند ؟پاسخ مثبت است وکیل خانواده وتنظیم صحیح لایحه تمکین رابطه مستقیمی با هم دارند !سایت وکیل سعی کرده است این نقش موثر و مهم را برای شما در سطور بعدی بیشتر باز کند و توضیح دهد .
طبق مشاوره حقوقی لایحه دفاعیه بعنوان تکمیلکننده شکایت و یا دادخواست است که از سوی اصحاب دعوا یا وکیل آن ها به مقام قضایی تقدیم می شود و گاهی حتی بیانگر درخواست از مرجع قضایی است.
وظیفه وکلای دادگستری ما این است که در مقام دفاع از موکل، تمام داشتههای خود را در چند سطر از لایحه دفاعیه و با استفاده از لغات و اصطلاحات حقوقی بیان نمایند تا سبب اقناع وجدان قاضی برای صدور حکم مقتضی با احتساب حقوق موکل گردند. عدم تخصص در تنظیم لوایح و عدم استفاده از واژگان تخصصی قضایی می تواند نتیجه عکس را سبب شده و صدور حکم پرونده را در عین حقانیت موکلین، علیه آن ها تغییر دهد.اذا موسسه حقوقی بالیوا با کادر مجرب در زمینه وکالت خانواده ویا وکالت امور ملکی ویا وکالت امور کیفری اماده تنظیم لایحه دفاعیه برای پرونده شما می باشد .همچنین وکیل خانواده وتنظیم لایحه تمکین یکی از لوایح تخصصی دفاعی ماست .
شما می توانید از این طریق لایحه حقوقی یا کیفری خود در مرحله بدوی یا تجدید نظر را درخواست دهید. لایحه مذکور توسط وکلای پایه یک متخصص به زودی تنظیم و به شما تحویل خواهد شد .البته بهترین راه مشاوره حقوقی جهت اقناع شما می باشد .
الزام به تمکین توسط وکیل خانواده وتنظیم لایحه تمکین
تمکین در لغت به معنای اطاعت و فرمانبرداری است اما در حقوق به معنای انجام وظایف است که طبق قانون و شرع بر عهده زن می باشد تمکین دو نوع است :تمکین عام و تمکین خاص.
تمکین عام عبارت از آنچه که وظائف زنان در تشیید مبانی زندگی و خانوادگی و جزو کارهای روزمره زوجه است که مطابق با عرف جامعه باید انجام شود رتق و فتق امور . تمکین خاص روابط زناشوئی و هم بستری و جنسی بین زن و مرد به حسب متعارف است. در صورتیکه زن تمکین نکند مستحق نفقه نمی شود اما اگر عدم تمکین وی و ادامه زندگی مواجهه با مخاطراتی باشد تا رفع آن مخاطرات و اثبات آنان قابلیت دریافت نفقه را خواهد داشت. اگر در دوران عقد باشند، در صورتیکه مرد منزل مستقلی را فراهم کرده باشد که تمامی تمهیدات متناسب زندگی اعم از لوازم- مسکن- پوشاک و خوراک و غیره و ضروریات زندگی آن هم طبق ملائت (زوج) تهیه کند و اگر شرط دیگری قبل از عقد وجود نداشته باشد و زن از تمکین خودداری کند در این صورت دیگر نفقه به زن تعلق نخواهد گرفت ،مرد میتواند الزام به تمکین را از دادگاه بخواهد.
هم چنین در ازدواج موقت با توجه به شرایط مقرر در ضمن عقد بین طرفین زوج می تواند تقاضای تمکین زوجه را بنماید.
آیا ارائه دادخواست الزام به تمکین باعث اثبات عدم تمکین زن خواهد شد؟
اگر زن برای چند ماه منزل را ترک کند آیا نفقه به او تعلق می گیرد؟
اگر زن تمکین نکند چه حقوقی به او تعلق نمی گیرد؟
اگر مردی زن را از خانه بیرون کند، به زن نفقه تعلق می گیرد؟
در صورتی که زن در حال استفاده از حق حبس خود است، نفقه به او تعلق می گیرد؟
الزام به تمکین زوجه توسط وکیل خانواده وتنظیم لایحه تمکین
الزام به تمکین زوجه که در دادخواست توسط زوج تحریر و تقدیم دادگاه میشود عبارت است از: سرپیچی یا خارج شدن زوجه از منزل و خودداری از وظائف زناشوئی است که زوج برحسب مورد میتواند الزام را از دادگاه بخواهد و در صورت امتناع زن از ایفای وظائف به حکم دادگاه ناشزه شناخته شده و نفقه با بازگشت و تمکین به زوج تعلق میگیرد.
نمونه دادخواست الزام به تمکین توسط وکیل خانواده وتنظیم لایحه تمکین
نمونه دادخواست الزام به تمکین همان دادخواستهای چاپی است که توسط قوه قضائیه نمونه های آن در اختیار دادگاههای عمومی حقوقی قرارداده شده است و در ستون خواسته الزام زوجه به تمکین نوشته می شود.
لایحه دفاعیه الزام به تمکین
زوجه در دفاع از دعوی الزام به تمکین می تواند طی لایحه ای دلایل شرعی و قانونی دائر بر عدم تمکین خود را مطرح نماید، از جمله دفاعیات زوجه می تواند این باشد که بودن وی با شوهر در یک منزل ممکن است مُتَضَمّن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد. همچنین زن طی دادخواست جداگانه ای می تواند ادعای تهیه مسکن علی حده را برعلیه شوهر مطرح نماید.
الزام به تمکین و ازدواج
الزام به تمکین و ازدواج مجدد آن است که اگر زن تا مدت شش ماه تمکین عام و خاص نداشته باشد و دادگاه حکم تمکین و اجرائیه را صادر و کماکان زوجه امتناع نماید حسب تقاضای و تقدیم دادخواست مرد دادگاه با بررسی شرایط زوج، وی را مُخیّر می سازد که ازدواج بعدی را انجام دهد.
مزایای الزام به تمکین توسط وکیل
الزام به تمکین توسط وکیل همان عبارات و مواردی را دارد که موکل هم خود میتواند آنان را با طرح دادخواست تمکین دنبال کند. لکن آنچه که تفاوت جریان است آن است که وکلا که دارای تجربه و متبحّر و اشراف به قوانین را دارند قادرند با استفاده از راهکارهای قانونی و عندالاقتضاء بدون حضور موکل خود درخواست تمکین یا حکم نشوز را از دادگاه دریافت نمایند و در صورتیکه زوجه عذر و یا ادعایی را مطرح نماید، پاسخ قانونی مناسب ارائه شود.
سوالات متداول:
۱٫ارائه دادخواست الزام به تمکین باعث اثبات عدم تمکین زن خواهد شد؟
صرف ارائه دادخواست موجب اثبات عدم تمکین وناشزه بودن زن نمی شود و اگر زن اثبات نماید که تمکین قانونی داشته یا شرایط تمکین فراهم نبوده یا عذر قانونی موجهی داشته دعوی خواهان رد می شود.
۲٫اگر زن برای چند ماه منزل را ترک کند آیا نفقه به او تعلق می گیرد؟
اگر بدون عذر موجه منزل شوهر را ترک کند مستحق دریافت نفقه نمی شود. ولی اگر عذری موجه و قابل اثبات داشته باشد مستحق نفقه تا رفع مشکل است.
۳٫اگر زن تمکین نکند چه حقوقی به او تعلق نمی گیرد؟
اگر زن تمکین نکند و تمکین وی برخلاف حق و قانون و عرف باشد مستحق نفقه نخواهد شد.
۴٫اگر مردی زن را از خانه بیرون کند، به زن نفقه تعلق می گیرد؟
اگر مردی زن را از خانه بیرون کند . زن مستحق دریافت نفقه خواهد شد و میتواند بدواً چنانچه سابقه قبلی نداشته باشد به دادسرا شکایت کیفری بدهد
۵٫در صورتی که زن در حال استفاده از حق حبس خود است، نفقه به او تعلق می گیرد؟
بلی حق حبس زمانی به زوجه تعلق میگیرد که عقد رسمی صورت گرفته باشد و کماکان وی باکره باشد و طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی مطالبه مهریه نماید. هم زمان هم به استناد ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی میتواند از حق حبس استفاده کند و تا مادام که مهریه به او داده نشود از رفتن به خانه زوج خودداری کند وی میتواند نفقه را دریافت نماید
در صورتیکه نیاز به مشاوره حقوقی رایگان دارید میتوانید به صورت تلفنی از کاراموزان وکالت سوالات حقوقی خودر را بپرسید ولی برای مراجعه به جناب دکتر باید هزینه پرداخت کنید . مورد حقوقی خود را از طریق تلفن با همکاران ما مطرح کنید و یا در صورت تمایل به مشاوره حضوری با مراجعه به تلفن سایت وکالت انلاین وقت حضور ی با جناب وکیل فتح اللهی بگیرید .
اکبر فتح اللهی
وکیل پایه یک دادگستری
نویسنده روزنامه
کارشناس شبکه ۲ سیما برنامه عصر خانواده