مراحل طلاق با داشتن وکالت در طلاق چگونه است ؟

بعنوان وکیل خانواده گاهی اوقات متوجه میشوم مراجعین فرق وکالت در طلاق ویا مطلقه شدن بر اساس شروط ضمن عقد را نمی دانند اول اینکه باید بدانیم بر اساس وکالت در طلاق چگونه باید اقدام کنیم که البته این منظور با مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری ویا وکیل خانواده امکان پذیر است ویا وکالت یلاعزل در طلاق توافقی چیست ؟ویا نمونه دادخواست وکالت در طلاق چگونه است در ذیل موارد فوق را بعنوان وکیل خانواده بررسی می کنیم .

۱- گرفتن وکالت زن در طلاق از مرد به دو روش امکان پذیر است یا به صورت شرط ضمن عقد نکاح که در سند ازدواج درج می شود و یا به صورت مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و اخذ وکالت در طلاق از زوج. اگر زوج خارج از کشور باشد اعطای وکالت از طریق تنظیم وکالتنامه طلاق در سفارت یا کنسولگری ایران نیز می باشد.

۲- اگر وکالت در طلاق به صورت شرط در ضمن عقد نکاح (سند ازدواج) باشد چون به اصطلاح حقوقی عقد ازدواج دائم، قراردادی لازم است وکالت مذکور قابل عزل نیست به عبارت دیگر مرد (موکل) نمی تواند زن (وکیل) را عزل نماید.

۳- اگر وکالت در طلاق بعد از عقد، و در دفترخانه به زوجه یا شخص دیگری داده شود از سوی مرد قابل عزل است. مگر این که مدت داشته باشد و تا مدت مشخص مرد حق عزل را از خود ساقط کرده باشد و یا این که در ضمن عقد لازمی وکالت اخذ شده باشد. مرسوم است که در خود وکالت در طلاق، قابلیت عزل و یا عدم عزل و یا مدت آن را درج می کنند.

۴- داشتن وکالت طلاق یا همان تعبیر عامیانه وکالت حق طلاق از سوی مرد به زن به منزله این نیست که مرد دیگر نمی تواند همسرش را طلاق بدهد. اساسا واگذاری حق طلاق از سوی مرد به زن و یا هر شخص دیگری از لحاظ حقوی غلط است چون حق طلاق قابل واگذاری نیست.زوج(شوهر)میتواند به دیگری از جمله زوجه وکالت برای طلاق اعطا کند نه اعطای حق طلاق.

مطلب مرتبط : نمونه متن وکالت نامه وکالت در طلاق زن به مرد
۵- مرد می تواند وکالت برای طلاق را به غیر از همسرش نیز واگذار نماید فرض کنید مردی مقیم خارج از کشور است، و به برادرش در ایران از طریق وکالتی که در سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت تنظیم کرده، وکالت برای طلاق همسرش را می دهد.

۶- هیچکس از جمله زنی که از مرد وکالت طلاق دارد نمی تواند بدون وکیل دادگستری وکالت را اعمال نماید به عبارت دیگر کسی می تواند در دادگاه وکالت کند که وکیل دادگستری باشد. در وکالت در طلاقی که مثلا زن از شوهر دارد، برای طلاق باید از طریق انتخاب وکیل دادگستری برای همسر اقدام نماید. در این راستا زن به استناد وکالتنامه طلاق به وکیل دادگستری مراجعه می کند و بر طبق حدود اختیارات وکالتنامه، برای شوهر وکیل انتخاب می کند و وکیل منتخب، وکیل مع الواسطه شوهر می شود.

۷- کامل بودن متن وکالت در طلاق بسیار اهمیت دارد و متاسفانه بسیاری از وکالت در طلاق های که دفاتر اسناد رسمی استفاده می شود ناقص هستند. اما از همه بدتر شرط وکالت در طلاقی است که زوج به زوجه در سند ازدواج می دهد غالب آن ها دارای مشکل هستند. توصیه می شود در این خصوص با وکیل مجرب طلاق مشورت نمایید. در اینجا دو نمونه کامل وکالت در طلاق با مهریه و وکالت در طلاق بدون مهریه در اختیار شما گذاشته شده است.

۸- در خصوص مراحل طلاق با وکالت در طلاق و نحوه طلاق با وکالت در طلاق بهتر است که به لینک آبی رنگ متمایز شده مراجعه نمایید.

۹- برای اطلاع از هزینه های طلاق با وکالت توسط وکیل با شماره تلفن های ذیل متن تماس حاصل کنید.

۱۰- مدت زمان طلاق با حق طلاق زوجه و وکالت طلاق زوجه، همان مدت زمان طلاق توافقی است یعنی کمتر از یک هفته (فقط تهران). مگر این که در حدود اختیارات وکالت در اسقاط حق تجدید نظر و فرجام خواهی نباشد که در این صورت ۴۴ روز پس از ابلاغ رای امکان ثبت طلاق وجود دارد.

۱۱ – امکان واگذاری وکالت برای طی مراحل طلاق از سوی زوجه (زن) به دیگری و حتی شوهر وجود دارد.اولا مهم در اینجا شفاف بودن وکالت در بذل از سوی زوجه است ثانیا بایستی وکالت در تعیین تکلیف جهیزیه، اجرت، المثل، نفقه، حضانت و ملاقات فرزندان نیز در وکالت نامه مشخص شده باشد.ثالثا بهتر است که گواهی مربوط به بارداری یا عدم آن هم از زوجه اخذ شود

۱۲ – مدارک مورد نیاز برای شروع طلاق با وکالت عبارت است از سند ازدواج یا رونوشت شناسنامه زوجه کپی کارت ملی زوجه ترجیحا کپی شناسنامه زوج و اصل وکالتنامه محضری طلاق.

اصطلاحات حق طلاق زوجه و یا حق طلاق زن که در بین مردم رایج شده است منظور همان وکالت در طلاق زوجه است.

نمونه متن وکالت نامه وکالت در طلاق زن به مرد به یادداشت وکیل خانواده ومشاور حقوقی 

موکل: خانم

وکيل: آقای

مورد وکالت درطلاق : مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی، دادگاه های خانواده و یا شوراهاي حل اختلاف و ديگر مراجع صالحه، تقديم دادخواست، انتخاب و انعقاد قرارداد وکالت با هر يک از وکلاي دادگستري در راستای مطلقه نمودن خانم موکل از قيد زوجيت آقای … و درخواست صدور گواهي عدم امکان سازش يا حکم طلاق به هر قسم از طلاق اعم از توافقی، بائن، رجعي، خلع يا مبارات و با هر شرط و قرار، وکالت در بذل عين مهريه يا کمتر و يا بيشتر از آن یا معادل آن به هر مقدار که وکیل صلاح بداند و هر شرط ضمن العقد دیگر، تعيين تکليف حضانت، ملاقات و نفقه فرزند يا فرزندان مشترک و همچنین تعیین تکلیف در خصوص جهیزیه، نفقه و اجرت المثل، معرفي و انتخاب داور و مراجعه به واحد مشاوره و شرکت در جلسات مشاوره با حق توکيل به غير، تجديدنظرخواهي و فرجام خواهي و حق اسقاط آن ها به تشخیص وکیل، استرداد دعوي يا دادخواست، حضور در هر يک از دفاتر رسمي ثبت طلاق و اجراي صيغه شرعي طلاق و امضاء کليه اوراق و اسناد و دفاتر مربوطه و همچنين انجام ساير تشريفات لازم و قانوني با اختيارات کامل به نحوي که در هيچ از مراحل نيازي به حضور و امضاء مجدد موکل نباشد با توکیل به غیر.

حدود اختيارات: وکيل مذکور با حق توکيل بغير “و لو کرارا” و مع الواسطه در عزل و نصب وکلاي انتخابي در انجام دادن تمامي تشريفات قانوني مورد وکالت از طرف موکل اختيار تام داشته و امضاء و اقدامات نام برده به منزله امضاء و اقدام موکل نافذ و معتبر است و موکل ضمن عقد خارج لازم حق عزل و ضم وکيل و انجام هرگونه عمل مغاير با مفاد اين سند را تا انجام کامل مورد وکالت درطلاق را از خود سلب و ساقط نمود.

اکبر فتح اللهی 

وکیل پایه یک دادگستری 

نویسنده وکارشناس دعوت شده به شبکه ۲ سیما 

 مطلب مرتبط :با انواع نمونه دادخواست مطالبه مهریه اشنا شویم